9 de March de 2017 / Salut / No Comments

Les millors aplicacions per controlar la diabetes

Més de mig milió de persones tenen diabetes a Catalunya, segons l’últim estudi, un trastorn metabòlic en el qual el cos no pot produir o utilitzar la glucosa per obtenir energia de manera efectiva. L’alta concentració de glucosa correspon a una deficiència d’insulina que ha de ser integrada en el cos.

És evident que la nostra alimentació, el nostre menjar, té un paper clau en el tractament i control d’aquesta condició. No obstant això, avui ens agradaria centrar-nos de com fer front a una malaltia com la diabetes a través de la tecnologia. Per tant, avui volem verue aquí les aplicacions per telèfons intel·ligents, tant iOS com Android, que poden ser d’utilitat per a aquells que pateixen de diabetes.

Apps per a diabètics: Controla la diabetes amb el mòvil

Gràcies a TuApppara, tenim un fantàstic llistat d’eines per ajudar a fer un seguiment dels nivells de glucosa a la sang, per recordar prendre la medicació i per tenir sempre a mà la informació nutricional de certs aliments.

Entre les millors aplicacions per fer front la diabetes hi trobem:

1) mySugr Companion

És una aplicació per Android i iOS que actua com un diari per controlar la diabetes. Està plantejada d’una manera lúdica i divertida. A diferència de la majoria d’aplicacions més típiques, s’aconsegueixen punts per assolir certs objectius i superar reptes personals. Amb aquesta aplicació es pot realitzar un seguiment del seu nivell de sucre en sang, la insulina per prendre, menjar i més.

2) Glucose Buddy

És una aplicació per guardar els números de la glucosa, hidrats de carboni, les dosis d’insulina i les activitats físiques. Podeu veure aquesta informació en qualsevol moment mitjançant la creació d’un compte en línia. L’aplicació és gratuïta per Android i el IOS, però només està disponible en anglès.

3) OnTrack Diabetis

És només una aplicació per Android que permet realitzar un seguiment de la glucosa en sang, l’hemoglobina A1c, el menjar, el pes i més. L’aplicació també treballa per tenir un recordatori sobre l’ús de medicaments.

4) Diabetes App

Ja sabem que l’alimentació és essencial per als diabètics. Amb Diabetis App (només per iPhone), els pacients poden realitzar un seguiment del que mengen i els valors nutricionals dels aliments d’una forma senzilla i ràpida. Gràcies a la immensa base de dades d’aliments i plats, aquesta aplicació li permet saber quants carbohidrats són ingerits pel consum de 150 grams de pasta amb salsa, la quantitat de calories d’una hamburguesa i el greix present en el got de llet per esmorzar. Una forma de mantenir un estil de vida saludable i equilibrada, sense renunciar a algún caprici de tant en tant.

5) FitnessPal

Comptador de calories per Android i el IOS, és una de les millors aplicacions per a la dieta, el seguiment del seu pes, establir metes de pes i mesurar les calories dels aliments per tal de no córrer el risc de tenir sobrepès. Definitivament no es recomana per a les persones amb la diabetes tipus 2.

Si tens alguna altra aplicació que utilitzes per controlar la diabetes, ens ho pots deixar als comentaris. A més, si vols més informació sobre la diabetes, pots visitar l’Associació de diabètics de Catalunya a http://www.adc.cat/.