Category: General

1 de November de 2017 / General / No Comments

Com cuidar la nostra alimentació per dormir millor

Ja sabem que el vostre entorn directe pot influir en la qualitat del vostre somni. Això ja ens dona algunes pistes de què hem de treballar per millorar el nostre descans. Més enllà del vostre entorn, la forma d’alimentar-se també pot jugar un paper molt important sobre la qualitat del vostre somni.

Alguns aliments poden ser beneficiosos, mentre que d’altres hem de reduir o excloure directament. Si tenim en compte la nostra dieta i seguim alguns consells o tècniques naturals, segur que podrem descansar millor cada nit. A https://mevoyadormir.com/tecnicas/remedios/ hi podeu trobar algunes d’aquestes tècniques per dormir.

Els millors aliments per dormir bé

La terrible síndrome de les cames inquietes evita el somni restauratiu. Com hem vist, aquesta síndrome és atribuïble a una deficiència de dopamina en el cervell. De la mateixa manera, la hiper-irritabilitat i els desitjos excessius més els trastorns del son caracteritzen una deficiència de serotonina. En aquests casos específics, la lògica triada serà proporcionar aliments rics en precursors d’aquests neurotransmissors (dopamina i serotonina) per facilitar la síntesi del cos.

Així que si vostè sent més o menys impaciència a les cames i que li impedeixen dormir tranquil·lament, o fins i tot adormir-se, pot patir una deficiència de dopamina. La dopamina es sintetitza a partir d’un precursor que és latirosina. La tirosina és principalment alimentada per la digestió de proteïnes. De manera que si se sent impaciència a les cames, seria bo preguntar sobre el consum de carn, ous i peixos durant el dia. Què menges a l’esmorzar? Vostè ha de saber que la ingesta de proteïnes necessària és bastant difícil d’aconseguir si no es mengen en cada menjar.

La serotonina es produeix a partir d’un altre precursor anomenat triptòfan. Les proteïnes també són una font important de triptòfan i també es troben en grans quantitats en productes lactis. El triptòfan té la distinció de ser millor assimilat pel cos quan es pren conjuntament amb el sucre. L’hora ideal de captura és al final de la tarda a l’hora del berenar.

En saber-ho, ara podreu tastar-vos més fàcilment prenent un producte lacti a la tarda.

Què no hem de menjar per dormir bé

Si bé alguns aliments poden ajudar-vos a millorar la qualitat del vostre somni, cal evitar-ne altres, al contrari.

Aquest és, per descomptat, el cas del cafè que deriva del poderós poder de la cafeïna que conté. Fins i tot si només prens un durant el dia, i fins i tot si és al matí, el millor és evitar-ho. Si algunes persones ho recolzen molt bé i fins i tot es pot beure abans d’anar a dormir, no tots tenim les mateixes habilitats per metabolitzar i eliminar la cafeïna. Alguns de nosaltres la metabolitzarem molt ràpidament mentre que altres lluitaran per desfer-se’n. Malauradament, no crec que puguis tornar al te perquè, com el cafè, també és una bona font de cafeïna.

Oblida’t de l’alcohol, que, a més de tots els seus efectes perjudicials per a la salut, tindrà la desafortunada tendència a despertar-se d’hora al matí. Això seria lamentable perquè sovint el matí es correspon, en persones que pateixen trastorns del son, l’única vegada que aconsegueixen dormir una mica. Pel que fa a l’alcohol, no vaig a parlar de la mala idea de beure en grans quantitats, amb l’esperança de beneficiar també els seus efectes soporífics …

En cas de dubte, també és millor evitar tots els productes que contenen additius alimentaris que poden alterar la funció endocrina i la funció cerebral normal. Molts d’aquests additius es troben en dolços, caramels i plats preparats industrialment. Prefereix menjar de forma senzilla però saludable, privilegiat en cada menjar les fonts de proteïnes, fruites i verdures.